Spännremmar & spännband för säkring av last

Vid transport av gokarts är det viktigt att säkra dem så att de inte ramlar ner på gatan och orsakar trafikolyckor. Det finns många olika sätt att säkra denna typ av last. Den kanske bästa metoden är att välja spännremmar tillverkade av Fasty, som kan hantera krafterna från laster på 400kg. En gocart väger normalt sett inte speciellt mycket. Därför är det enkelt att säkra den på din släpkärra när du tar med den till tävlingar eller bara är ute och nöjesåker eller tränar inför ett lopp.

Hur ska du då utföra lastsäkringen?

säkra din last

Använd rätt vinkel

Det bästa sättet att säkra din gokart på släpkärran är att surra fast den ordentligt så att hjulen inte kan rulla fritt. Detta kan du göra genom att spänna fast den på olika sidor. Eftersom motorn sitter där bak är det också viktigt att denna sektion sitter säkert så att den inte glider fram och tillbaka. Därför bör du använda ett par extra bagagestroppar just för denna del. Du bör också vinkla ratten så att din gokart inte kan rulla fritt åt något håll.

Du bör ha god koll på att du använder rätt vinkel som verkligen håller lasten på plats. Se bilden till höger.

I vanliga fall har en gokart relativt låg tyngdpunkt vilket gör att det inte blir speciellt komplicerat att säkra denna för transport. Det räcker att du använder en relativt låg vinkel mot släpkärrans botten.

Lycka till med din lastsäkring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *